Criminal Activities

Criminal Activities: Maffiabaas John Travolta zet klopjacht in

RTL 7 - donderdag 30 juli om 22:54

© Droits réservés / MKNS
Onnavolgbare actiefilm rond een maffiabaas die geld uitleent aan vier suffe vrienden, waarna alles volledig uit de hand loopt.

Vier vrienden lenen geld van een maffiabaas (John Travolta) om dat te investeren in een farmaceutisch bedrijf.

Criminal Activities

Het idee is dat die investering ze een flink rendement gaat opleveren, maar het loopt anders: de eigenaar van het bedrijf gaat er met hun geld vandoor. Dat is een behoorlijk probleem, want maffiabaas Eddie wil zijn geld terug.

Wat volgt is een onnavolgbaar actiespektakel waarin de vier vrienden als tegenprestatie een andere gangster een etmaal moeten vasthouden. Dit loopt uiteraard volledig in de soep.

Bijeengeraapt zooitje

Alles in Criminal Activities is een bijeengeraapt zooitje: het script, de verhaallijnen, de dialogen, de acteurs. Het regiedebuut van acteur Jackie Earle Haley is een poging om alles wat hij ooit heeft gezien in één film te proppen. Met allerlei trucjes probeert hij Tarantino na te doen, maar dat lukt bepaald niet. Sterker, er is geen touw aan vast te knopen.

Pruik

Iedereen ruziet met elkaar, geen enkel personage is sympathiek en de veel te strakke haarlijn van de hoofdrolspeler (John Travolta) leidt enorm af. Je zit constant te wachten totdat zijn vastgelijmde pruik afvalt. Wie dit gegeven kan negeren, kijkt gewoon anderhalf uur naar onnavolgbare actie, en daar is op z’n tijd niets mis mee.

Meer over