Kevin Costner krijgt een tweede kans in Criminal

22 oktober 2021 12:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© https://guidatv.sky.it
Een CIA-agent uit Criminal sneuvelt tijdens zijn werk. In een wanhopige poging zijn werk niet verloren te laten gaan, implanteert de CIA zijn herinneringen in het brein van een terdoodveroordeelde crimineel.

CIA-agent Bill Pope (Ryan Reynolds) is in de film Criminal voor een missie in Londen. Hij maakt jacht op een mysterieuze hacker die de bijnaam 'The Dutchman' draagt.

Criminal

Hij krijgt hem niet te pakken: Pope loopt in een hinderlaag. Hij overleeft het niet, maar daarmee is zijn missie nog niet verloren. De CIA heeft een bijzonder trucje in petto. Dankzij de geavanceerde technieken van Dr. Franks (Tommy Lee Jones) kan de dienst Popes herinneringen redden.

Die herinneringen implanteert Franks in Criminal in het brein van de ter dood veroordeelde crimineel Jerico Stewart (Kevin Costner). Stewart moet The Dutchman vinden en een deal met hem sluiten. Lukt dat niet, dan zal de hacker de Derde Wereldoorlog veroorzaken. Maar is een crimineel met een hoofd vol CIA-informatie wel betrouwbaar?

Kevin Costner

Tijdens de opnames van Criminal had regisseur Ariel Vromen het druk. Hij was ook nog bezig met een ander project.

Hij kon zelfs niet alle draaidagen aanwezig zijn. Gelukkig weet Kevin Costner ook wel hoe je een film regisseert, dus kon hij een handje helpen.

Costner, die films als Dances with Wolves en Waterworld op zijn palmares heeft, regisseerde een onderwaterscène. Daarbij kwam zijn ervaring in Waterworld vast goed van pas.

Meer over