Criminal minds

Criminal minds, de serie over een FBI-team van gedragswetenschappers dat jaagt op seriemoordenaars, wordt zeer gewaardeerd door pers en publiek. Toch is het elk jaar onzeker of de serie mag doorgaan.

Vorig jaar kregen de makers op het laatste moment te horen dat er alsnog een vijfde seizoen mocht komen - maar dan wel met minder financiële middelen.

Direct gingen de geruchten: zou Thomas Gibson, die teambaas Hotchner speelt, als gevolg daarvan het veld moeten ruimen? In de vorige seizoensfinale wachtte een man hem immers op in zijn huis en volgden er schoten.

Hoewel het nu weer onzeker is of Criminal minds een zesde seizoen krijgt, is al wel bekend dat de serie een spin-off zal lanceren, met Forest Whitaker in de hoofdrol. De cross-over tussen beide series is in dit vijfde seizoen te zien.

Veronica gelooft in elk geval wel in de misdaadserie: na deze nieuwe aflevering volgt een herhaling van Criminal minds.

De aflevering
In deze nieuwe, eerste aflevering van het vijfde seizoen, die zich enkele uren na de vorige zaak afspeelt, komen Hotch’ collega’s erachter dat hij ontbreekt bij de nieuwe plaats delict. Wat is er gebeurd?

Traumachirurg Barton krijgt een briefje van iemand met de naam ‘LC’, die verklaart dat hij diens vijftienjarige zoon Jeffrey zal doden. Lukt hem dat niet, dan zal ‘LC’ iedere dag een ander doden tot Jeffrey dood is.

Dokter Barton heeft geen idee wie ‘LC’ is en waarom hij het op zijn zoon gemunt heeft. Ondertussen kan niemand Hotchner bereiken. Wanneer Prentiss poolshoogte neemt bij zijn appartement, blijkt dat er iets heel erg mis is. Ook ontdekt ze dat ze ‘LC’ al eens eerder heeft ontmoet.

Reageren