Johnny Depp blijft maar huilen

15 november 2019 11:30 | kijktips | Door Televizier

© AGENTUR: INTER NEWS
Cry-Baby is een van de eerste grote films op het inmiddels rijke cv van Johnny Depp. Het toenmalige tieneridool sloeg met zijn rol als 'bad boy' in 1990 een totaal nieuwe weg in.

Cry-Baby speelt zich af in de jaren 50, in een wereld vol petticoat-meisjes, auto’s en rock-’n-roll. Een piepjonge Johnny Depp speelt Wade 'Cry-Baby' Walker. Hij is de droom van ieder meisje, maar geen moeder zou hem als schoonzoon willen.

Cry-Baby

Wade is een jongen met een vetkuif, een leren jasje en een stoere motor. Met zijn stoere looks brengt hij alle meisjes het hoofd op hol. Maar het meest onweerstaanbaar vinden de dames toch wel de traan die Wade altijd op zijn linkerwang heeft.

De traan, die hem de bijnaam Cry-Baby oplevert, is volgens Wade een eerbetoon aan zijn overleden ouders. Zij stierven op de elektrische stoel. Cry-Baby is net als zijn ouwelui: bad to the bone.

Smoorverliefd

De brave Allison (Amy Locane) vindt dat allemaal maar wat spannend. Ze valt voor de charmes van Cry-Baby en hij wordt ook smoorverliefd op haar. Daar is niet iedereen even blij mee: Allisons ex zet alles op alles om Cry-Baby achter de tralies te krijgen.

Naast Johnny Depp komen er in de film nog behoorlijk wat bekende gezichten voorbij. Van talkshowhost Ricki Lake tot topacteur Willem Dafoe en rockicoon Iggy Pop.

Meer over