CSI: naderend afscheid Laurence Fishburne

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, vatten de spoorzoekers van Las Vegas hun taak in deze nieuwe aflevering van CSI luchtig op. 

Kwartet doden
Er zijn in één nacht vier doden gevallen. De vraag is of de slachtoffers op vier verschillende manieren het leven hebben gelaten: door moord, door zelfdoding, door een ongeluk en op natuurlijke wijze. In dat geval zou het een ‘kwartet’ zijn, een soort grand slam in de wereld van de crime scene-speurders. De CSI’ers gaan een weddenschap met elkaar aan, waarbij teamleidster Catherine Willows lange tijd de beste papieren lijkt te hebben.

Nate Haskell
Intussen loopt de ontsnapte seriemoordenaar Nate Haskell nog vrij rond. Dr. Raymond Langston heeft reden om zich daar grote zorgen om te maken. De Dick & Jane Killer weet dat Langston nog veel geeft om zijn ex-vrouw Gloria en er zijn tekenen dat Nate hem in het hart wil treffen door haar iets aan te doen. Over een maand, in de cliffhanger van dit elfde seizoen, komt het tot een confrontatie tussen de dokter en zijn duivelse plaaggeest. Het zal het laatste optreden zijn van Dr. Langston. Twee jaar geleden kwam hij juist bij het CSI-team om Nate Haskell op te sporen.

Laatste van Langston
Laurence Fishburne, de 50-jarige acteur die Dr. Langston speelt, verlengde zijn contract niet en wordt uit de serie geschreven. Een oude bekende neemt zijn plaats in: Ted Danson (63), vooral bekend als barman Sam Malone uit Cheers. In de gedaante van D. B. Russell neemt hij de leiding over van Catherine. Dat betekent: meer humor op de plaats van het misdrijf en een lichtvoetiger benadering van het speurwerk.

Catherine
Marg Helgenberger (Catherine) blijft in ieder geval tot januari 2012. Ze overweegt al een tijd om op te stappen. Mogelijk brengt de samenwerking met Ted haar op andere gedachten. De kijkcijfers van CSI waren in Amerika wat ingezakt, maar zitten sinds Teds komst weer in de lift. Wat niet wil zeggen dat de laatste vijf delen van de huidige jaargang saai zijn. Zo leggen Raymond en Sara volgende week een bezoek af aan Lady Heather, de sm-meesteres met wie Will Grissom zo’n verdacht goede verstandhouding had. Met name de drie laatste afleveringen zijn volgens berichten uit Amerika bloedstollend.

Reageren