Cupido ofzo

Wendy en Leonie kruipen in de huid van Cupido

SBS 6 - maandag 25 oktober om 21:30

© Talpa
In het nieuwe datingprogramma Cupido Ofzo koppelen Wendy van Dijk en Leonie ter Braak mensen met autisme, niet-aangeboren hersenletsel of licht verstandelijke beperking aan een mogelijke partner. Na zorgvuldig koppelen volgt de eerste date.

De ideale partner vinden is voor de meeste mensen een klus. Ook mensen met autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een licht verstandelijke beperking worstelen er mee. Voor hen openen Wendy van Dijk en Leonie ter Braak datingbureau Cupido Ofzo en helpen zeven kandidaten een eindje op weg.

Wendy van Dijk

“We zitten in een prachtige oude loods in Den Bosch”, zegt Leonie. “Een omgeving met weinig prikkels. Daar gaan we in gesprek, laten mogelijke dates zien en gaan ook mee naar het eerste afspraakje.”

Een beetje steun op de achtergrond is nooit weg, maar op een tweede date moeten de kandidaten het zelf doen. “We koppelen de kandidaten zorgvuldig, daarom is er veel onderling begrip. En natuurlijk zijn er ongemakkelijke situaties, maar die zijn juist lief en aandoenlijk.”

Meer over