Curse of the Chippendales

Het verhaal van de Chippendales

NPO 3 - vrijdag 29 oktober om 22:05

© AVROTROS
De vierdelige dcuserie Curse Of The Chippendales vertelt het verhaal van de groep mannelijke strippers uit de jaren '80. Ze veroverden in korte tijd vele harten en dollers, maar hoe was het leven daarbuiten? 

De gespierde mannen van de Chippendales leken alles te hebben: het geld vloog hun om de armen net als het aantal vrouwen. Maar terwijl het aantal toeschouwers omhoogschoot, stortten de mannen achter het fenomeen zich in een leven vol hebzucht, paranoia en uiteindelijk zelfs moord.

Chippendales

Eind jaren zeventig in Los Angeles, in de tijd van disco en wilde feesten, is een noodlijdende nachtclub op zoek naar een nieuwe klapper. Dat worden de Chippendales, gepromoot door onervaren zakenlieden. Dankzij het zootje ongeregeld van mannelijke dansers met hun obscene stripshow gaat ook voor vrouwen een seksfantasie in vervulling.

Geen sprookje

Dit culturele fenomeen lift mee op de golf van maatschappelijke bevrijding en wordt meteen een succes, met schijnbaar onbegrensde kansen op roem en rijkdom. Maar op snelle successen komen schimmige figuren af, die het sprookje met een moord verstoren en de toon zetten voor jarenlang bedrog.

Meer over