Dag en nacht

Stagiair Willem mag de twintigwekenecho van Ella doen in Dag & Nacht

NPO 1 - woensdag 17 mei om 20:33

© AVROTROS
Nu verloskundige Ella heeft besloten haar kindje te houden, kan ze haar zwangerschap accepteren. Stagiair Willem doet in deze aflevering van Dag & Nacht bij haar de twintigwekenecho, waarna Ella en haar collega Jerry elkaar volmondig de liefde verklaren.

Verloskundige Ella heeft besloten haar kindje te houden en iedereen mag het weten. In de ziekenhuisserie Dag & Nacht mag stagiair Willem bij haar de twintigwekenecho maken. Ook Ella's relatie met collega Jerry gaat een nieuwe fase in, want ze verklaren elkaar volmondig de liefde.

Kim van Kooten in Dag & Nacht

Ter voorbereiding op haar hoofdrol als Ella in Dag & Nacht liep Kim van Kooten stage in het Amsterdamse ziekenhuis OLVG Oost, waar ze naast een aantal bevallingen ook enkele spoedkeizersneden mocht bijwonen. De ervaringen deden haar beseffen wat het zorgpersoneel allemaal meemaakt. "Op zo’n verloskundeafdeling draait het letterlijk om leven en dood", zegt ze in Het Parool. "En het werk gaat maar door en door. Soms hebben de verloskundigen niet eens tijd om te plassen of te eten."

Meer over