Dag en nacht

Kim van Kooten heeft haar collega's iets te vertellen in dramaserie Dag & Nacht

NPO 1 - woensdag 10 mei om 20:33

© AVROTROS
Verloskundige Ella is in verwachting van collega Jerry en heeft na wat aarzeling besloten het kind te houden. Omdat haar buik al aardig begint te bollen wil ze het nieuws van haar zwangerschap in deze aflevering van Dag & Nacht delen met haar collega's.

Met acht bevallingen per dag heeft Ella (Kim van Kooten) genoeg aan haar hoofd, maar ze heeft ook nog een werkvloerromance met kinderarts Jerry (Benja Bruijning) die veel aandacht opeist. Niet in de laatste plaats omdat ze in verwachting is van hun liefdesbaby. In de ziekenhuisserie Dag en Nacht begint Ella al aardig te tonen. Ze besluit het nieuws van haar zwangerschap aan haar collega's te vertellen, maar dan blijkt 'nieuws' niet het juiste woord.

Dag & Nacht

De Deense serie waarop Dag en Nacht is gebaseerd is het geesteskind van Lone Scherfig. De scenarist en regisseur begon haar carrière met series en films voor televisie. Na haar internationale doorbraak en succes met films als Italian for Beginners en An Education keerde Scherfig weer terug naar haar roots.

Meer over