Dag en nacht

Dit moet je weten over de nieuwe Nederlands-Vlaamse ziekenhuisserie Dag en Nacht

NPO 1 - woensdag 12 april om 20:33

© AVROTROS
Kim van Kooten speelt de hoofdrol en schreef het scenario voor een nieuwe Nederlands-Vlaamse ziekenhuisserie Dag en Nacht. Als hoofd van de verloskundeafdeling van een ziekenhuis loopt ze op haar werk en privé tegen haar grenzen aan.

Als hoofd van de verloskundeafdeling van een ziekenhuis heeft Ella (Kim van Kooten) een bevredigende baan, maar de werkdruk is hoog. Ook houdt ze graag wat uren over voor haar affaire met een getrouwde collega-arts. Maar als haar baas, afdelingsmanager Michael (Gijs Naber), laat weten dat er geen geld is voor extra personeel, ontdekt ze al vrij snel dat de werkdruk niet de enige reden is dat ze zich zo moe voelt.

Dag en Nacht

De nieuwe ziekenhuisserie Dag en nacht is gebaseerd op een Deens voorbeeld waarin Sofie Gråbøl uit The killing de rol van Ella speelde. In de Nederlands-Vlaamse versie is die rol voor Kim van Kooten, die ook het Nederlandse scenario leverde. De set van de Deense serie werd voor de opnames afgebroken, naar Nederland verscheept en opnieuw opgebouwd.

Kim van Kooten

De cast bestaat naast Kim van Kooten uit Nederlandse én Vlaamse acteurs zoals Benja BruijningGijs Naber, Raymonde de Kuyper, Bianca Krijgsman, Maartje Remmers, Sadettin Kirmiziyüz, Daniel Cornelissen, Frieda Barnhard, Koen de Bouw, Jesse Mensah en Esther Scheldwacht. 

Dag & Nacht is vanaf 12 april 2023 elke woensdag om 20:35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. De reeks is vanaf dan ook in zijn geheel te zien via NPO Plus

Meer over