Save the Last Dance

Julia Stiles wil niet meer dansen in Save the Last Dance

NET 5 - donderdag 2 juni om 22:40

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Save the Last Dance betekende de doorbraak voor actrice Julia Stiles én voor de hiphopdansfilm.

In het romantische drama Save the Last Dance droomt Sara (Julia Stiles) van een carrière als ballerina. Ze kan haar geluk niet op als ze auditie mag doen voor een prestigieuze dansschool. Sara verprutst die auditie, maar het kan nog veel erger: Sara's moeder komt, in haar haast om op tijd bij de auditie van haar dochter te zijn, om bij een verkeersongeluk.

Save the Last Dance

Sara is kapot van verdriet. Ze hangt haar spitzen aan de wilgen en trekt in bij haar vader, die in Chicago woont. Haar nieuwe school staat in het getto South Side. Sara heeft het er niet makkelijk. Ze kent er niemand, criminaliteit is aan de orde van de dag en probleemjongeren maken er de dienst uit.

Toch staat Sara er in Save the Last Dance niet helemaal alleen voor. Ze raakt bevriend met Derek (Sean Patrick Thomas). Ze delen de passie voor het dansen en Derek introduceert haar in de hiphopscene.

Sara's liefde voor het dansen bloeit weer helemaal op. En dat is niet het enige dat opbloeit.

Begin

Save the Last Dance was een groot succes in Amerika. De film stond een aantal weken lang op de eerste plaats in de filmhitlijst. Voor een film met een klein budget (slechts 13 miljoen dollar) is dat een hele prestatie.

Met dat succes staat de film aan de wieg van de populariteit van de hiphopdansfilm: van Save the Last Dance 2 tot de Step Up-films.

Meer over