Dante's Peak

Pierce Brosnan strijdt verder tegen de krachten van de vulkaan in Dante's Peak

Veronica - zaterdag 23 september om 22:14

© RTL-Televisie
Natuurgeweld doet het goed in films. Of het nu tornado's, meteorieten, sneeuwstormen of hordes gevaarlijke dieren zijn: het levert mooie beelden op. Dat zie je dan ook terug in Dante's Peak.

Wat ook mooie beelden oplevert: een vulkaanuitbarsting. En laat dat nou precies zijn waar Dante's Peak om draait.

Dante's Peak

Vulkanoloog Harry Dalton (Pierce Brosnan) is al jaren in de rouw. Vier jaar geleden kwam zijn vrouw om bij een vulkaanuitbarsting in Colombia en dat is hem altijd blijven achtervolgen.

Nu gaat Harry op verzoek van een collega naar het plaatsje Dante's Peak. Daar moet hij alles uit de kast halen om de bewoners ervan te overtuigen dat de nabijgelegen vulkaan, die al jarenlang in een diepe slaap verkeert, toch echt op het punt van uitbarsten staat. Harry wil het plaatsje zo snel mogelijk evacueren, maar daar zitten de inwoners niet op te wachten.

Dante's Peak is net uitgeroepen tot een van de mooiste plekken van het land. Alle toeristen die daarop afkomen, leveren gemeente zijn inwoners bakken met geld op.

Pierce Brosnan

Regisseur Roger Donaldson had voor de hoofdrol in Dante's Peak eigenlijk Michael Douglas op het oog. Toen dat niet doorging, moest hij op zoek naar een andere hoofdrolspeler. Uiteindelijk kwam Donaldson uit bij de acteur die hij James Bond had zien spelen in GoldenEye: Pierce Brosnan.

Meer over