Dark Places

Charlize Theron moet het verleden onder ogen zien

NET 5 - vrijdag 21 oktober om 20:30

© http://www.rtl2-presse.de/
In Dark Places zien we Charlize Theron een bloedbad, waar ze zelf bij betrokken was, opnieuw onder de loep nemen waarbij ze tot nieuwe inzichten komt.

Libby Day (Charlize Theron) heeft als enige het bloedbad van Kinnakee in 1985 overleefd. Het kostte haar moeder en zusjes hun leven. Libby is ervan overtuigd dat haar broer Ben verantwoordelijk was voor dit afschuwelijke drama. Hij werd ook door justitie aansprakelijk gehouden en zit nu al ruim dertig jaar in de gevangenis.

Dark Places

Al die tijd heeft Libby er niet zo veel over willen zeggen. Nu besluit ze uit geldnood te helpen bij het reconstrueren van de traumatische gebeurtenis voor een groep truecrimefans. Terwijl ze dat doet begint ze te twijfelen aan wat ze gezien heeft. In Dark Places rijst nu de vraag of haar broer welt de dader is en zo niet, wie is dan de echte moordenaar?

Motivatie

Veel actrices zouden een rol in zo'n heftige film als Dark Places weigeren. Charlize Theron kon zich goed vinden deze rol, aangezien ze ook zelf het een en ander heeft meegemaakt. Toen zij vijftien jaar oud was en opgroeide in Johannesburg, Zuid-Afrika viel haar dronken vader haar en haar moeder aan en vuurde daarbij een pistool op hen af. Charlize vluchtte het huis uit waarna haar moeder, met haar eigen pistool, terugschoot en haar man doodde. De rechter beoordeelde het als zelfverdediging.

Meer over