Dark Shadows

Vampier Johnny Depp bijt zich vast in verleidelijke heks

NET 5 - maandag 15 juni om 23:00

© http://www.warnerbros.de/agb.html
Johnny Depp kruipt opnieuw in de huid van een gek typetje. In de fantasyfilm Dark Shadows speelt hij een vampier die twee eeuwen in slaap is gehouden en in 1972 belandt. 

Barnabas Collins (Johnny Depp) is eind achttiende eeuw rijk, succesvol en machtig. Daar komt verandering in als hij het hart van Angelique Bouchard (Eva Green) breekt. 

Dark Shadows

Angelique is namelijk een heks en uit wraak verandert ze Barnabas in een vampier én begraaft ze hem levend. Twee eeuwen later wordt Barnabas bij toeval uit zijn slaap gehaald.

Zo belandt hij in de jaren 70.

Wanneer hij terugkeert naar zijn ooit zo statige huis ontmoet hij de verknipte overblijfselen van de Collins-familie, met onder anderen de vrouw des huizes Elizabeth Collins (Helena Bonham Carter).

Barnabas is vastbesloten om zijn familienaam in ere te herstellen. De verleidelijke heks Angelique blijft hem echter voortdurend dwars zitten.

Johnny Depp

Dark Shadows is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse serie uit 1966. In deze komische horrorfilm bundelen regisseur Tim Burton en Johnny Depp opnieuw hun krachten.

Ze werkten eerder samen in Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd en Alice in Wonderland.

Ook Helena Bonham Carter werkte al vaker met Burton (en Depp) samen. Tussen 2001 en 2014 waren de actrice en de regisseur zelfs een stel. 

Meer over