Das Boot

Robert Ehrenberg komt in de problemen in nieuwe aflevering Das Boot

NPO 2 - vrijdag 26 mei om 23:11

© Stephan Rabold Sky
Robert Ehrenberg moet zich in deze uitzending van Das Boot met de U-949 aansluiten bij twee andere Duitse duikboten, maar zijn vaartuig verkeert in deplorabele staat. Een confrontatie met een Britse duikbootjager zorgt voor benauwde momenten.

Voor het derde seizoen van Das Boot vroegen de makers Jürgen Prochnow, die de duikbootkapitein speelde in de bioscoopklassieker waarop de serie gebaseerd is, of hij interesse had in een gastrol. De 81-jarige acteur bedankte voor de eer.

Das Boot

In deze aflevering neemt Robert Ehrenberg (Franz Dinda) in Kiel afscheid van Greta Nussmeier (Elisa Schlott), die het zwaar heeft met de zorg voor haar gezin en de verantwoordelijkheid voor het bedrijf van haar vader. De bemanning van de U-949 werkt de hele nacht door om de duikboot gereed te krijgen voor afvaart. De boot voegt zich op de Atlantische Oceaan bij de U-947 en U-948. Gezamenlijk openen ze de jacht op transportschepen, maar dan komt de 'roedel' zelf in het vizier van de Britse duikbootjager HMS Perseverance.

Meer over