Dat snap je als je ouder bent

Emma Wortelboer gaat opnieuw op pad

NPO 3 - dinsdag 19 oktober om 21:20

© BNNVARA
Emma Wortelboer volgt in Dat snap je als je ouder bent gezinnen waarbij de ouders en kinderen het maar niet eens kunnen worden over een tiener-ouder kwestie. Emma gaat bij ze langs en verdiept zich in de standpunten van beiden. Emma neemt ze mee om elkaars wereldbeeld te leren kennen met als doel: de gezinnen dichter bij elkaar brengen.

Jezaiah (18) uit de nieuwste aflevering Dat snap je als je ouder bent ligt elke week met zijn moeder Eva in de clinch om hetzelfde probleem: Jezaiah wil met zijn vrienden op straat chillen en zelf weten hoe laat hij thuiskomt. Volgens Eva komt daar niets goeds van terecht. Bovendien vindt zij dat haar zoon zijn verantwoordelijkheden in huis niet nakomt. Jezaiah snapt niet waar zijn moeder over zeurt. Eva snapt niet wat er zo leuk is aan niets doen op straat. Lukt het Emma Wortelboer om ouder en tiener dichter bij elkaar te brengen? Dat is de grote vraag.

Ouderlijk huis

Voor presentatrice Emma Wortelboer is deze show op het lijf geschreven. Ze kwam namelijk op het idee toen ze een bezoekje bracht aan haar ouderlijk huis. "Ik had het met mijn vader over werk en we werden overschreeuwd door mijn zusje die het weer eens niet eens was met mijn moeder", zo vertelde ze op voorhand. "Mijn vader wees ernaar en zei: 'Daar moet je een programma over maken'. Nou, dat vond ik dus helemaal niet zo'n gek idee." En zo geschiedde.

 

Meer over