Daylight

Stallone redt mensen uit een brandende tunnel in Daylight

SBS 9 - zondag 4 december om 20:30

© http://info.premiere.de
Een ontslagen reddingswerker grijpt in bij een groot ongeluk in een tunnel.

Een automobilist wordt achtervolgd door de politie, rijdt met hoge snelheid een tunnel in en botst daar op een tankauto met brandbaar spul. Die ontploft, waardoor beide zijden van de tunnel instorten en er een hevige brand uitbreekt.

Daylight

Gelukkig is daar Kit Latura (Sylvester Stallone), een in ongenade geraakte reddingswerker, die zich hoopt te rehabiliteren door zoveel mogelijk mensen te redden.
Tamelijk clichématige rampenfilm, waarin Stallone zijn gebruikelijke rol van macho speelt. Viggo Mortensen is veel leuker als durfal die ook initiatief toont, maar in het script was slechts ruimte voor één held.

Sylvester Stallone 

Sylvester Stallone gaat zijn angsten niet uit de weg: hij nam deze rol namelijk aan om van zijn claustrofobie af te komen. Hij heeft deze tactiek eerder toegepast. Hij nam een rol in de film Cliffhanger aan om van zijn hoogtevrees af te komen.

Stallone kondigde aan dat dit zijn laatste actiefilm zou worden, want hij vond zichzelf te oud worden voor het genre. Daar heeft hij duidelijk nog eens over nagedacht.

Al in 2001 speelde hij weer in een actiefilm, namelijk Driven. Sindsdien heeft hij nog veel actiefilms gemaakt, zoals de Expendables films. 

Ook dit jaar konden we hem weer zien knokken: Samaritan verscheen 26 augustus op de streamingdienst Prime Video.

Meer over