De 1% quiz

Tijl Beckand van start met 'uniek' spelprogramma De 1% Quiz

RTL 4 - zaterdag 21 mei om 21:33

© http://www.rtl.nl
In het gloednieuwe amusementsprogramma De 1% Quiz speelt feitenkennis geen rol. Honderd slimmeriken moeten steeds moeilijker vragen beantwoorden, waarbij ze inzicht, logisch redeneren en creatief nadenken nodig hebben. De hoofdprijs is 50.000 euro.

Waar kennis over aardrijkskunde, geschiedenis, bekende Nederlanders en politiek bij veel quizzen ontzettend handig kan zijn, ligt dat bij De 1% quiz wel anders. Presentator Tijl Beckand test namelijk van honderd deelnemers hun inzicht, logisch nadenken en creativiteit. Wie een fout antwoord geeft, ligt uit het spel. 

De 1% Quiz

De kandidaten krijgen ieder 500 euro die ze kunnen inzetten om één vraag te passen. Wie dat niet doet krijgt halverwege de mogelijkheid om te stoppen en dat geld mee naar huis te nemen. De hoofdprijs is 50.000 euro, dus 500 euro lijkt een karige troostprijs, maar de quiz wordt per vraag moeilijker: de eerste vraag is in een representatief publieksonderzoek door 90% van de Nederlanders goed beantwoord, slechts 1% had de laatste vraag goed.

Meer over