De wereld draait door

De allerlaatste DWDD

Een tv-instituut komt ten einde: Matthijs van Nieuwkerk presenteert de allerlaatste aflevering van De wereld draait door. De presentator vond het tijd voor iets nieuws en neemt afscheid. Hoe feestelijke de uitzending wordt is gezien de coronamaatregelen moeilijk te zeggen.

Matthijs van Nieuwkerk stopt na vijftien jaar met De wereld draait door. Het gat dat hij achterlaat is groot. Kijkers missen voortaan een ijkpunt in de vooravond, beginnende bandjes een mooi podium om met een optreden van een minuut een miljoenenpubliek te bereiken en BN'ers een mogelijkheid om hun nieuwe boek, programma of theatervoorstelling onder de aandacht te brengen.

Omkijken in verwondering

Matthijs blikt in het Algemeen Dagblad met een goed gevoel terug op het programma. “DWDD was toch niet heel veel minder dan mijn leven. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Ik had vijftien jaar geleden een droom en die ben ik gaan najagen. Ik kijk deze laatste dagen al voorzichtig een beetje om, in verwondering. Er is veel bedacht, veel gedurfd en veel voor elkaar gebokst.”

Coronavirus

De laatste weken hebben er voor Matthijs heel anders uitgezien dan hij in zijn hoofd had. Door de maatregelen rondom het coronavirus is er geen publiek meer in de studio en heeft hij ook minder en andere gasten in de studio. In hoeverre dit de laatste uitzending beïnvloedt, zien we vanavond. 

Matthijs over DWDD zonder publiek 'leuk is anders'

Meer over:

Reageren