De allerslechtste chauffeur van Nederland - de kandidaten

17 mei 2011 08:19 | kijktips | Door Televizier

Ze hebben allemaal hun rijbewijs; toch zijn de kandidaten van De allerslechtste chauffeur van Nederland een gevaar op de weg. Daarom worden ze naar een speciale 'autobootcamp' gestuurd.

Degene die hen heeft opgegeven voor dit nieuwe programma, neemt plaats in de bijrijderszit. Winnen is makkelijker gezegd dan gedaan, want iedere week moet de minst slechte chauffeur het veld ruimen.

Ruben Nicolai
Uiteindelijk wint de belabberdste bestuurder de titel 'allerslechtste chauffeur', terwijl de kandidaat die het meest vooruit is gegaan, met een nieuwe auto wegrijdt. Hóe slecht de deelnemers rijden, ondervond presentator Ruben Nicolai aan den lijve toen hij tijdens de opnamen door een van hen werd aangereden.

De brokkenpiloten:

1. Gerhard Godschalk (81)
Hij vindt zelf dat zijn rustige rijstijl beter is dan van 'al die snelheidsduivels'. Dat hij met 50 km/u over de snelweg gaat, vindt hij totaal geen punt.

2. Elly van den Akker-van Geel (64)
Elly rijdt al 20 jaar geen auto meer, sinds ze bijna tegen een stilstaande auto op de snelweg reed. Ze hoopt nu haar angst te overwinnen.

3. Esther Mauriks (32)
Is niet alleen onzeker, maar haalt ook regelmatig het gaspedaal en de rem door elkaar. Esther wil een eigen bedrijf beginnen en moet daarom beter leren rijden.

4. Pim Kemper (24)
Pim reed ooit een nieuwe auto binnen acht uur total loss. Zijn rijstijl is erg chaotisch en hij moet voortdurend op paaltjes, tegenliggers en de andere obstakels gewezen worden.

5. Marianne van Klaveren (24)
Voortdurend afgeleid in het verkeer. Haar rij-instructeur vertelde dat hij zich nog nooit in een auto zó onveilig heeft gevoeld als bij haar.

6. Diana Theys (41)
Diana is styliste en moet voor haar werk veel reizen. Maar ze is doodsbang voor snelwegen sinds ze zichzelf eens klemreed in een garage.

7. Davey Veen (18)
Een beetje asociaal is Daveys rijstijl wel te noemen. Hij rijdt veel te hard, neemt rotondes van de verkeerde kant, kent de betekenis van rode verkeerslichten niet en parkeert met de handrem. Slippend dus.

8. Jarno Vink (23)
Jarno rijdt 100 km per uur in een woonwijk. Roekeloos, maar hij vindt het zelf allemaal wel meevallen.

Meer over