De avond van de mensenrechten

Sahil Amar Aïssa, Tim Hofman, Amber Kortzorg en Sinan Can organiseren De Avond van de Mensenrechten

NPO 2 - zondag 10 december om 20:16

© BNNVARA
Op 10 december 1948 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Precies 75 jaar later staat het programma De Avond van de Mensenrechten stil bij het belang van dit historische document.

In het nieuws worden de mensenrechten aangehaald als het gaat om despotische regimes of oorlogssituaties, maar de rechten zijn niet alleen een zaak van verre landen. Precies 75 jaar na de ondertekening van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat De Avond van de Mensenrechten uitgebreid stil bij het belang van dit historische document.

Sahil Amar Aïssa

Sahil Amar Aïssa gaat samen met Hedy d'Ancona dieper in op enkele rechten uit de verklaring. Amber Kortzorg en Tim Hofman praten over het belang van mensenrechten in Nederland naar aanleiding van het demonstratierecht en het criminaliseren van mensen die hulp verlenen aan asielzoekers. Sinan Can maakte voor de uitzending drie minidocumentaires rond iconische beelden uit de mensenrechtengeschiedenis.

Wanneer is De Avond van de Mensenrechten op televisie te zien?

De Avond van de Mensenrechten is op zondag 10 december vanaf 20:15 uur te zien op NPO2.

Meer over