De avondshow met Arjen Lubach

Arjen Lubach van start met zijn talkshow

NPO 1 - maandag 21 februari om 22:12

© VPRO
Zondag met Lubach was al topsport, en met het langverwachte vervolg De Avondshow met Arjen Lubach doet de presentator er een schepje bovenop. Van maandag tot en met donderdag bespreekt hij in een klein halfuur het nieuws met verschillende gasten.

Grote kans dat het net zo'n succes wordt als zijn voorganger, want een groot deel van het Zondag met Lubach-team werkt mee aan de avondshow. Maar ander schrijftalent krijgt net zo goed een kans. Via Twitter deed de satiricus vorig jaar een oproep voor extra schrijvers. Leeftijd, ervaring en achtergrond maakten niet uit, als de sollicitanten maar grappig konden schrijven en op de hoogte waren van de actualiteit. De allerbesten dragen vanaf deze week bij aan Lubachs droom: een dagelijks primetime programma.

Knappe prestatie

Tussen alle voorbereidingen door probeerde Lubach ook nog opnieuw De Slimste Mens te worden. Na zijn winst in 2012 bereikte hij afgelopen januari de finale van de Vlaamse variant, samen met de Nederlandse zangeres Merol. De winst ging uiteindelijk naar een Vlaming, intensivist Geert Meyfroidt.

Toch kan Lubach positief terugkijken op zijn avontuur over de grens, en niet alleen vanwege zijn knappe prestatie. Kijkers vonden hem zo grappig dat ze hem een plek in de jury gunnen. Die levert vanaf de zijlijn humoristisch commentaar. Een leuk idee, maar voorlopig is Lubach druk met zijn nieuwe programma.

Meer over