De beul van Twente

Driedelige crimeserie De Beul van Twente van start bij AVROTROS op NPO3

NPO 3 - woensdag 30 augustus om 21:14

© AVROTROS
Hoe kon Rudolf K. jarenlang zowel dieren als mensen mishandelen zonder dat iemand het doorhad? Dat is de belangrijkste vraag uit de nieuwe Nederlandse crimeserie De Beul van Twente die vanaf vandaag te zien is bij AVROTROS op NPO3.

De normaal zo rustige en idyllische regio Twente wordt tussen 2000 en 2005 opgeschrikt door een reeks brute dierenmishandelingen. Diverse dieren worden op gruwelijke wijze behandeld en neergestoken. Niemand lijkt door te hebben wie erachter zit. Zelfs niet als blijkt dat de dader op een gegeven moment ook mensen als prooi ziet.

Rudolf K.

Jarenlang tast de politie in het duister over de ware ideniteit van de dader. Tot ze op een dag oud TBS-er Rudolf K. in het vizier krijgen. Hij wordt nauwlettend in de gaten gehouden en uiteindelijk gearresteerd. Lang op een beketenis hoeven ze niet te wachten, want al snel geeft hij toe de 'Beul van Twente te zijn'. Tijdens de rechtszaak die volgt, wordt pas echt duidelijk wat er zich allemaal heeft afgespeeld. 

De Beul van Twente

De driedelige documentaireserie De Beul van Twente gaat hierop door. Aan de hand van nooit eerder vertoonde brieven die hij vanuit de gevangenis schreef aan een van zijn slachtoffers proberen de makers nieuw licht te schijnen op de werkwijze van deze dader. Hoe kon hij namelijk al die jaren onder de radar blijven? Door diepgaand onderzoek en interviews met sleutelfiguren, die destijds bij de zaak betrokken waren, wordt het verhaal vanuit verschillende perspectieven belicht.  

Meer over