De broeders Van Rossem

Vincent en Maarten van Rossem ontdekken het toeristische Texel in De Broeders Van Rossem

NPO 2 - woensdag 20 september om 20:35

© NTR
Maarten van Rossem viert zijn vakantie al jaren op Texel. De historicus is de enige niet. Elk jaar trekt een miljoen toeristen naar het Waddeneiland. Dat heeft gevolgen voor de rust en de natuur op het eiland, zo blijkt in deze tweede aflevering van De Broeders Van Rossem

Vakantie op Tenerife of in Torremolinos? Maarten van Rossem vertelt in zijn podcast daar helemaal niets in te zien. Urenlange vliegreizen om daar in de bloedhitte te zitten: niets voor hem. Om over hutjemutje op een Franse camping staan nog maar te zwijgen. Nee, Van Rossems favoriete vakantiebestemming is al jaren dezelfde: Texel.

De Broeders Van Rossem... in Texel

Een uur of anderhalf in de auto, een stukje met de boot en daarna in een aangenaam klimaat uitblazen in de natuur van het mooie Waddeneiland. Maar er is één probleem: hij is niet de enige met dat idee. In De Broeders Van Rossem laat de historicus samen met zijn broer Vincent zien wat de stroom van een miljoen toeristen per jaar voor gevolgen heeft voor het eiland met 13.500 inwoners. Gaat Texel aan zijn succes ten onder?

Wanneer is De Broeders Van Rossem op tv te zien?

De Broeders Van Rossem is elke woensdag om 20:30 uur te zien bij NTR op NPO2.

Meer over