De dandy van Gossip girl

Charles 'Chuck' Bartholomew Bass is de rijkste jongen van de Upper East Side in Manhattan. Chuck is ook een onuitstaanbare, manipulatieve en egoïstische rokkenjager. En dan nog eentje met een flamboyante kledingstijl waarin minishorts en ruitjes een hoofdrol spelen.

Op het eerste gezicht lijkt Chuck, gespeeld door de Brit Ed Westwick (22), niet de meest logische kandidaat om uit te groeien tot het populairste personage van Gossip girl. En toch is dat gebeurd. Het internet staat vol sites gewijd aan de New Yorkse dandy.

Kwetsbaar randje
De reden? Vrouwen vallen altijd voor de slechte jongens met een kwetsbaar randje. En dat randje heeft hij. Chuck gaat eraan kapot dat hij nooit heeft kunnen voldoen aan zijn vaders onrealistische verwachtingen.

Kraambed
En nu pa Bart jammerlijk aan zijn einde is gekomen, gaat dat niet meer lukken ook. Chucks moeder overleed al in het kraambed. Tel daarbij op dat Chuck erg knap is en het resultaat laat zich raden. Meisjes willen hem veranderen, vrouwen willen over hem moederen.

IJsbergtopje
Ed zelf heeft ook een verklaring voor de populariteit van zijn personage. "Het zijn de vele lagen van Chuck. Hij heeft een donkere kant, een puur slechte kant en heel af en toe komt ook zijn gevoelige kant naar boven. En ik denk dat dat nog maar het topje van de ijsberg is."

Reageren