De eetclub

De nieuwe buren van Bracha van Doesburgh

SBS 9 - dinsdag 27 oktober om 20:30

© https://images.pathe-thuis.nl
Het lijkt zo gezellig in de villawijk, maar al snel belanden de pas verhuisde Karen en Michel in De eetclub in een web van moord en intriges. Met een culinair randje, dat wel.

Dertigers Karen (Bracha van Doesburgh) en Michel (Mark van Eeuwen) willen nu ze een dochtertje hebben weg uit de drukte van Amsterdam. Ze verhuizen naar een sjieke villawijk een eindje buiten de stad.

De eetclub

Karen integreert snel in haar nieuwe buurt. Ze raakt aan de praat met haar buurvrouwen.

Die nodigen haar uit voor De eetclub; een vriendenclub uit de buurt die regelmatig samenkomt om uitgebreid te koken en te dineren.

Michel en Karen schuiven gezellig aan, maar het wordt al snel minder gezellig. Het huis van een van de stellen uit de eetclub brandt af en twee leden plegen onder mysterieuze omstandigheden zelfmoord. 

Als Karen op onderzoek uit gaat, komt ze erachter dat Simon (Thom Hoffman) iets verbergt en meer van de brand lijkt af te weten. Probleem: ze heeft inmiddels een hartstochtelijke affaire met deze kookvriend. Hoe zit de vork in de steel?

Saskia Noort

De eetclub is een verfilming van het gelijknamige boek van thrillerschrijver Saskia Noort. Het is niet het eerste boek van Noort dat de stap naar het witte doek maakt.

In 2009 verscheen al de verfilming van Terug naar de kust. Na De eetclub kwam er ook nog een verfilming van De verbouwing.

Noorts boek Nieuwe buren werd in 2014 bewerkt tot een tv-serie.

Meer over