Goede tijden, slechte tijden

De familie Verduyn maakt vrienden

Julian en Saskia hebben een verrassing voor hun vrienden. Rik en Shanti raken opgesloten en moeten lang wachten op hun bevrijding. Nina reageert wantrouwend als Puck haar hulp aanbiedt. Janine is ontevreden over haar speech.
In de twee weken dat de familie Verduyn te zien is in GTST hebben ze hun visitekaartje al aardig afgegeven. Vader Julian (Cas Jansen) was de enige die bekend was met de inwoners van Meerdijk, maar daar kwam snel verandering in. Al was het maar omdat moeder Saskia (Tamara Brinkman) bij aankomst in het soapdorp al direct Shanti (Bertrie Wierenga) van haar fiets reed. Gelukkig leidde dit ongelukje niet direct tot een vete, Julian en Saskia vormden juist direct een band met Shanti en haar vriend Rik (Ferri Somogyi). Die band is zelfs zo goed dat de Verduyntjes de oplossing hebben voor hun woningnood: de flat naast hen staat leeg. Rik is direct enthousiast, maar Shanti heeft zo haar bedenkingen. Al helemaal als ze onverhoopt vast komen te zitten in het lege flatje.

Dol op Dolly

Naast Julian en Saskia bestaat het gezin uit drie jonge pubers: Merel (12), Steef (14) en Demi (16). Ook Saskia's vader Henk, gespeeld door Johnny Kraaijkamp, woont bij het gezin in. Opa Henk is 65, houdt er hele stellige, weinig genuanceerde opmerkingen op na en is nooit beroerd die te delen met zijn omgeving. Maar de echte publiekslieveling van de Verduyntjes is hondje Dolly. Het is voor het eerst dat GTST een vaste rol geeft aan een huisdier. Dolly gaat de komende periode voor heel wat ophef zorgen als hij spoorloos verdwijnt. De zoektocht naar het dier gaat de gemoederen behoorlijk bezig houden.

Meer over:

Reageren