Marc, Khalid of Marieke?

De finalestrijd is bijna gestreden

In deze finale diepen de drie beste kandidaten nog één keer al hun kennis op over de willekeurigste onderwerpen. Wie mag zich de winnaar van dit winterseizoen noemen en krijgt de trofee overhandigd van Rob Hadders?

Nog even en dan gaan de studiodeuren van De slimste mens weer een half jaar op slot. In de grote finale nemen de drie beste kandidaten het tegen elkaar op voor de wisselbokaal. Dat zijn theater- en programmamaker Marc de Hond, advocaat Khalid Kasem en journaliste Marieke van de Zilver. Marc en Khalid zaten er deze week al en Marieke komt er als koploper in het klassement vandaag als laatste uitdager bij. 

De strijd is niet gestreden

En zoals Philip Freriks vaak zegt: de strijd is nog lang niet gestreden. Uit het verleden blijkt namelijk dat de gedoodverfde winnaars, diegenen die als allerlaatsten in de finaleweek aanschuiven, er niet altijd met de trofee vandoor gaan. Dit gebeurde de afgelopen veertien reguliere seizoenen 'slechts' vijf keer. Programmamaker Tom Roes ging het in 2015 helemaal voor de wind. Hij was zeven keer 'de slimste van de dag', haalde hierdoor glansrijk de finale en won die vervolgens ook. Wie is dit jaar de gelukkige aan wie oud-winnaar Rob Hadders de prijs mag overhandigen?

Meer over:

Reageren