De geknipte gast

De Geknipte Gast met Eva Jinek in herhaling op NPO2

NPO 2 - vrijdag 9 december om 21:07

© BNNVARA
In de kapperszaak van Özcan Akyol houdt Eva Jinek het niet droog wanneer ze het voorwoord van haar boek voorleest, opgedragen aan zoontje Pax. Ze praten in deze aflevering van De Geknipte Gast ook over de maakbaarheid van het leven en Jineks Nieuwsuur-ontslag.

Eva Jinek zit net in de stoel van De Geknipte Gast - waarvan vandaag een herhaling is te zien - als de waterlanders komen. Het gebeurt wanneer ze het voorwoord van haar boek Droom groot voorleest, dat ze heeft opgedragen aan haar zoontje Pax. “Ik moet altijd huilen als ik bij jou ben. Dat vind ik niet leuk”, roept ze uit tegen gastheer Özcan Akyol.

De Geknipte Gast met Eva Jinek

Het gesprek ontvouwt zich daarna richting de maakbaarheid van het leven en hoe bepalend het nest is waar mensen uitkomen. Jinek vertelt verder onder meer hoe ze haar trots moest inslikken toen ze vanwege haar toenmalige relatie met Bram Moszkowicz werd ontslagen bij Nieuwsuur en vervolgens in dezelfde studio het nieuws moest lezen voor het NOS Journaal. “Er zat iedere avond iemand anders op mijn plek.” (HH)

Meer over