De geknipte gast

Freek de Jonge in de stoel van Eus

NPO 2 - woensdag 10 november om 21:05

© BNNVARA
Özcan Akyol heeft in deze aflevering van De Geknipte Gast Freek de Jonge uitgenodigd voor een openhartig gesprek over zijn werk en privéleven. De cabaretier is al vijftig jaar getrouwd met kunstenares Hella Asser. Zij hielp hem vroeger mee met zijn shows.

Freek de Jonge mag dan graag mensen aan het lachen maken, hij staat altijd open voor een serieus gesprek. Özcan Akyol heeft de cabaretier uitgenodigd in De geknipte gast, om te praten over zijn werk en privéleven.

Freek de Jonge

De Jonge zit al 53 jaar in het vak en is bijna net zo lang getrouwd met kunstenares Hella Asser. Ze kunnen niet alleen thuis met elkaar door een deur, ook op de werkvloer. Ze was in de jaren 80 zijn kostuum- en decorontwerper en bediende vervolgens het licht tijdens zijn voorstellingen. De Jonge staat nu niet op de planken, maar heeft zich de afgelopen tijd beziggehouden met een heel ander project. De theatermaker bracht vorige maand zijn boek Kom verder! uit, over het leven van zijn vader tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw.

Meer over