De geknipte gast

Wandelburgemeester Ahmed Marcouch te gast in De Geknipte Gast

NPO 1 - maandag 1 augustus om 17:09

© BNNVARA
Ahmed Marcouch neemt in deze herhaling van De Geknipte Gast plaats in de stoel van Özcan Akyol. Marcouch is sinds 2017 burgemeester van Arnhem. Door zijn werk als stadsdeelvoorzitter in Amsterdam kreeg hij de bijnaam ‘de sheriff van Slotervaart’.

Arnhem kreeg in september 2017 met Ahmed Marcouch een nieuwe burgemeester die geen onbekende is in de politieke wereld. Door zijn werk als stadsdeelvoorzitter in Amsterdam kreeg hij eerder de bijnaam ‘de sheriff van Slotervaart’. Ook was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA en gemeenteraadslid in Amsterdam.

De Geknipte Gast

Özcan Akyol ontvangt Marcouch in De GeknipteGast voor een persoonlijk gesprek. Dat gaat wellicht ook over de burgemeester die Marcouch is. Zo loopt hij regelmatig door Arnhem, van en naar het stadhuis. Op die manier kan hij zien hoe het eraan toegaat in de stad en kunnen inwoners hem aanspreken. “Daarom zorg ik altijd dat ik wat extra tijd heb als ik naar het stadhuis wandel. Het moet mogelijk zijn een beetje te praten”, zei hij daarover in de Volkskrant. (HH)

Meer over