De geniale vriendin: Wie vlucht en wie blijft

Elena maakt zich zorgen om de doodzieke Lila

NPO 2 - vrijdag 1 juli om 23:08

© Canal Plus
Elena maakt zich in De Geniale Vriendin grote zorgen over haar vriendin Lila, die doodziek is door de ongezonde werkomstandigheden in de fabriek. Nadat Elena haar naar de dokter brengt, besluit Lila terug te verhuizen naar haar oude buurt.

Lila Cerullo leek altijd sterker dan haar vriendin Elena Greco, maar in het derde seizoen van De Geniale Vriendin zijn de rollen omgedraaid. Lila (Gaia Girace) is alleen, berooid en doodziek door de slechte werkomstandigheden in de vleesfabriek. Elena (Margherita Mazzucco) bekommert zich om haar, brengt Lila naar de dokter en gebruikt haar bekendheid als schrijver om de wantoestanden op de werkvloer van de fabriek aan de kaak te stellen.

Gaia Girace

Voor Gaia Girace waren deze scènes een hele opgave. "Het was moeilijk om Lila te spelen terwijl ze zo ziek was", zegt Girace in de New York Times. "Als een jong meisje vol energie was ik bang dat ik geen vermoeide, verslagen vrouw kon spelen. Het was moeilijk om die kwetsbaarheid over te brengen zonder dat het nep leek."

Meer over