De geniale vriendin: Wie vlucht en wie blijft

Weerzien met Lila in De Geniale Vriendin: Wie Vlucht en Wie Blijft?

NPO 2 - vrijdag 24 juni om 23:16

© megathek.app.box.com
Voor het eerst in lange tijd ziet Elena in De Geniale Vriendin: Wie Vlucht en Wie Blijft? haar hartsvriendin Lila terug. Door de beroerde werkomstandigheden in de vleesfabriek is Lila ernstig ziek. Ze maakt zich zorgen om haar zoontje en vraagt Elena om een gunst.

Nu het voorgenomen huwelijk dichterbij komt, wordt het tijd dat Pietro zijn schoonfamilie ontmoet in De Geniale Vriendin. De academicus valt verrassend goed in de smaak bij Elena’s volkse ouders, al probeert haar moeder hem wel te overtuigen om voor de kerk te trouwen. Deze week ziet Elena (Margherita Mazzucco) ook Lila (Gaia Girace) na lange tijd weer terug. Het werk in de vleesfabriek eist zijn tol en de zieke Lila vraagt Elena om voor haar zoontje te zorgen als haar iets mocht overkomen. 

De Geniale Vriendin: Wie Vlucht en Wie Blijft?

Behalve voor Elena en Lila is er in De Geniale Vriendin ook een hoofdrol weggelegd voor de muziek van Max Richter. De componist maakte een moderne interpretatie van Antonio Vivaldi’s De vier jaargetijden, die een treffende muzikale achtergrond vormt bij de serie.

Meer over