New York

De gremlins zijn terug! in Gremlins 2: The New Batch

Na de gebeurtenissen in Gremlins, proberen Billy (Zach Galligan) en Kate hun leven weer op te pakken en zijn ze inmiddels naar New York verhuisd. Maar het duurt niet lang voordat die wezentjes, de zogenaamde gremlins, weer de boel komen verstoren.

Billy en Kate werken voor de superrijke Daniel Clamp. Op een gegeven moment komt mogwai Gizmo weer in handen van Billy. Niemand mag het kleine wezentje te zien krijgen en daarnaast mag kleine mogwai niet nat worden.

Gremlins 2: The New Batch

Want hoe zat het ook alweer? Als mogwai nat wordt – en dat gebeurt – ontstaan er weer een hoop agressieve gremlins.

Terwijl Billy en Kate proberen deze gruwelijke wezentjes te stoppen, maken de kleine monsters in Gremlins 2: The New Batch een enorme puinhoop van het grote kantoorgebouw van Clamp.

Filmverwijzingen

Gremlins 2: The New Batch zit vol filmverwijzingen. Zo zien we Gizmo die John Rambo nadoet. Sylvester Stallone gaf hier zelf toestemming voor.

Verder zien we een gremlin op een hoog gebouw die probeert een vliegtuigje van zich af te slaan, wat een duidelijke verwijzing is naar King Kong.

Wellicht iets subtieler is The Phantom of the Opera, dit is terug te zien in een Gremlin die een masker opzet nadat zijn gezicht is verminkt. Later in de film speelt hij letterlijk een scène na uit The Phantom of the Opera 

 

Meer over:

Reageren