De grote Keuringsdienst van waarde test

Voedselkenners opgelet

NPO 3 - donderdag 23 december om 20:24

Vijf teams beantwoorden in De Grote Keuringsdienst Van Waarde Test volgens vast Keuringsdienstrecept dertig vragen over de bereiding en ingrediënten van het kerstdiner. Alle gangen komen aan bod. Op het spel staat de eretitel ‘grootste voedselkenner van Nederland’.

Het is zelden zo makkelijk geweest om thuis de eretitel ‘grootste voedselkenner van Nederland’ te verdienen. De Grote Keuringsdienst Van Waarde Test is een herhaling van vorig jaar, de goede antwoorden zijn dus bekend.

Daan Nieber

Onder leiding van Daan Nieber beantwoorden vijf vakken met ‘foodprofessionals’ dertig vragen over het kerstdiner. Volgens vast Keuringsdienstrecept gaan die over de bereiding van de gangen én de herkomst van de ingrediënten.

Rudolph van Veen

Teamleider van de toetjesmakers is meesterpatissier Rudolph van Veen. Sommelier Milton Verseput voert de borrelaars aan, cabaretier Howard Komproe de bekende amateurkoks. Presentatrice Vivian Reijs staat aan het hoofd van de gezonde eters, meesterbarbecueër Jord Althuizen vertegenwoordigt de vleesliefhebbers.

Meer over