De grote kleine treinencompetitie

Wie haalt de finale in De Grote Kleine Treinencompetitie?

NPO 1 - woensdag 10 november om 20:35

© MAX
In de halve finale van De Grote Kleine Treinencompetitie moeten de overgebleven modelspoorbouwers de jury imponeren met creaties van niveau. Wie bouwt er het fraaist de hoogte in en welke trein klimt het verst? Het gastjurylid is kunstenares Irma de Vries.

De overgebleven teams in De Grote Kleine Treinencompetitie presteren op hoog niveau. In de halve finale van deze week geldt dat ook letterlijk, want de deelnemers moeten met hun bouwsels de hoogte in. Gastjurylid is kunstenares Irma de Vries, die samen met Diane Meyboom en Evan Daes de winnaar kiest.

Evan Daes

Na vijf afleveringen met de mooiste en knapste modelspoorbanen kan het zomaar gebeuren dat kijkers zin krijgen om zelf aan de slag te gaan. Modelspoorexpert Daes juicht dat van harte toe. "Als het plots begint te kriebelen, ga dan gerust eens rondneuzen op de vele tentoonstellingen, stap eens binnen in het Spoorwegmuseum, bezoek een modelspoorwinkel, een vereniging of club. Je zult met veel enthousiasme worden bijgestaan met advies, passie en informatie."

Meer over