De grote kleine treinencompetitie

Hollandse hoogtepunten in De Grote Kleine Treinencompetitie

NPO 1 - woensdag 3 november om 20:35

© MAX
Voor het thema 'Hollands glorie' bouwen de overgebleven teams van De Grote Kleine Treinencompetitie modeltreinlandschappen die verwijzen naar tradities en prestaties waar Nederland trots op is. Treinfanaat Paul Haenen is deze week het gastjurylid.

In De Grote Kleine Treinencompetitie is het een en al Hollands glorie. De teams gaan aan de slag met modeltreinlandschappen die typisch Nederlandse tradities, gewoontes of prestaties in het zonnetje zetten, zoals de Tilburgse kermis en het polderlandschap. "Een geweldig thema", vindt jurylid Evan Daes, "want zo kan ik als Vlaming op een leuke manier meer te weten komen over traditionele Nederlandse gebruiken."

Evan Daes

Daes begon zijn carrière bij de Belgische spoorwegen en heeft als modelspoorhobbyist internationale bekendheid. "De hobby leeft echt onder de mensen, met maandelijks ruilbeurzen en tentoonstellingen door het hele land die veel bezoekers trekken." Deze week krijgt hij assistentie van gastjurylid Paul Haenen, die net als Daes een echte treinfanaat is.

Meer over