De grote kleine treinencompetitie

André van Duin gaat op zoek naar de beste modeltreinbouwer

NPO 1 - woensdag 13 oktober om 20:35

© MAX
Wie bouwt de indrukwekkendste modelspoorbaan van Nederland in het nieuwe programma De grote kleine treinencompetitie? Onder het toeziend oog van André van Duin en een deskundige jury strijden teams van modeltreinbouwers de komende weken binnen verschillende thema's.

Volwassen mensen die in de weer zijn met speelgoed: het is een gouden formule voor spelshows met Lego, knikkerbanen en raceautootjes. Omroep MAX haakt in op de trend en gaat in het nieuwe programma De grote kleine treinencompetitie op zoek naar de beste modeltreinbouwer van Nederland.

Modelspoor bouwen

In De grote kleine treinencompetitie ontvangt presentator André van Duin zes bouwers die met hun teams proberen om oogstrelende, creatieve en technisch uitdagende modelspoorbanen te realiseren. Elke aflevering heeft een thema, te beginnen met film. In drie dagen moeten de teams een modelspoorwereld creëren in de sfeer van Unstoppable, Back to the Future 3 en de Harry Potter-films. Juryleden zijn topmodeltreinbouwer Evan Daes en miniatuurschilder Diane Meyboom, die vandaag assistentie krijgen van regisseur Tim Oliehoek.

Meer over