De hand van God

Over iets meer dan een maand begint het WK Voetbal. De RKK brengt ons vast in de stemming met een portrettenserie over gelovige voetballers. De titel De Hand Van God refereert natuurlijk aan de handsbal van Maradona op het WK van 1986 in de kwartfinale tegen Engeland. Maar in het programma wordt vooral gepraat over God.

Verrassend veel voetballers zijn ervan overtuigd dat ze hun talent te danken hebben aan Onze-Lieve-Heer. Sander de Kramer, hoofdredacteur van de Rotterdamse Straatkant, praat met verschillende (ex-)voetballers uit de eredivisie over hun religie én blikt vooruit op het komende WK.

Enoh flyert
In deze eerste aflevering staat Kameroener Eyong Enoh centraal. Sander volgt de Ajacied wanneer hij op de markt flyert om mensen de kerk in te krijgen. En dat op de dag voor de competitiewedstrijd tegen PSV. Ook gaat Sander mee naar een training van het Kameroense elftal. Wat verwacht Enoh van het WK en in het bijzonder van de derde groepswedstrijd tegen Oranje?

Andere gelovige voetballers in de serie zijn Edson Braafheid (oud-FC Twente), Serviër Danko Lazovic (ex-PSV), Mexicaan Hector Moreno (AZ) en Zuid-Afrikaan Steven Pienaar (ex-Ajax). Zo zagen we voetballers nog nooit.

Reageren