De huizenfixers

Rachel Rosier zoekt naar een huis in een kindvriendelijke omgeving in De Huizenfixers

NPO 3 - dinsdag 31 januari om 21:28

© EO
Al drie jaar wonen Marleen en haar kinderen in een bovenwoning op een bedrijventerrein. Ze ervaren verkeersoverlast en de kinderen kunnen er niet fijn spelen. Lukt het de makers van De Huizenfixers om een huis in een kindvriendelijke buurt te vinden?

Een bedrijventerrein is bepaald niet de droomomgeving waar Marleen graag wil wonen. Toch is het alweer drie jaar geleden dat ze na haar scheiding met haar twee kinderen een woning boven een bedrijf betrok. Inmiddels wonen ze nog steeds op het terrein, waar de kinderen niet veilig buiten kunnen spelen en het verkeer voor overlast zorgt. Ook is er weinig ruimte, want de drie moeten een slaapkamer delen.

De Huizenfixers

Dat moet anders, vinden De Huizenfixers. Daarom gaat Rachel Rosier samen met architect Maarten Nieuwenhuize en interieurstylist Odette Simons op zoek naar een groter huis in een kindvriendelijke buurt. Ook helpen ze Figo en Freya, en hun zoontje Noa. Zij moeten hun woning van 37 vierkante meter in Rotterdam binnenkort verlaten omdat het huurcontract verloopt.

Meer over