De Joodse Raad

Pierre Bokma en Jack Wouterse moeten zich verantwoorden in slot De Joodse Raad

NPO 1 - zondag 7 april om 21:23

© EO/Mark de Blok
David Cohen en Abraham Asscher overleven de Holocaust, maar moeten zich verantwoorden voor hun rol als voorzitters van de Joodse Raad. In deze laatste aflevering van De Joodse Raad is de relatie tussen Cohen en zijn dochter zwaar beschadigd.

In de loop van 1943 moeten de laatste Nederlandse Joden zich melden voor deportatie. Beide voorzitters van de Joodse Raad belanden in een concentratiekamp, maar weten de oorlog te overleven. De laatste aflevering van De Joodse Raad speelt in 1947, wanneer David Cohen en Abraham Asscher (Pierre Bokma en Jack Wouterse) zwaar onder vuur komen te liggen wegens hun samenwerking met de Duitse bezetter.

Claire Bender over De Joodse Raad

Het is een zware tijd voor Cohen en voor zijn dochter Virrie (Claire Bender), die teleurgesteld in haar vader een eigen bestaan probeert op te bouwen. "De serie ging echt onder mijn huid zitten", vertelde Bender aan RTL Nieuws. "Ik zag opeens in Amsterdam allemaal sporen van de oorlogsjaren en 's nachts droomde ik van het verhaal dat we aan het vertellen waren."

Wanneer is De Joodse Raad op televisie te zien?

Deze laatste aflevering van De Joodse Raad zie je op zondag 7 april vanaf 21:22 uur bij EO op NPO1. Gemist? Kijk alles terug via NPO Plus en NLZiet.

Meer over