De kist

Kefah Allush ontvangt André Kuipers in een nieuw seizoen van De Kist

NPO 2 - zondag 14 januari om 23:34

© EO
Het nieuwe seizoen van het EO-programma De Kist wordt afgetrapt door André Kuipers. Door omstandigheden was hij niet aan boord van een fatale ruimtemissie in 2003. Een jaar later vloog hij naar het ruimtestation ISS. Als eerste gast van het seizoen vertelt hij over de zin van doodsangst.

In 2024 is het twintig jaar geleden dat de astronaut zijn Delta-Missie maakte. Deze elf dagen in de ruimte hebben zijn blik op de aarde voor altijd veranderd, vertelt hij in De Kist.

Kefah Allush

In dit bijzondere programma van de Evangelische Omroep voert Kefah open en échte gesprekken met zijn gasten over leven en dood. Het gaat niet alleen over het overlijden van anderen, hij laat zijn gasten ook nadenken over hun eigen dood. Allush: “Ik spreek acht hele verschillende mensen, die me allemaal, stuk voor stuk en elk op eigen wijze, wisten te raken met hun persoonlijke verhaal. Elk verhaal was openhartig en intiem. Mooi om dit programma weer te maken.”

EO-presentator Kefah Allush ontvangt naast André Kuipers ook William Rutten, Bobbi Eden, Henny Huisman, Evelien de Bruijn, Glen Faria, Saskia Noort en Lucille Werner.

Wanneer is De Kist op televisie te zien?

De Kist is vanaf 14 januari iedere zondag vanaf 23:30 uur te zien bij EO op NPO2.

Meer over