De kist

Karin Bloemen praat over de dood in reportagereeks De Kist

NPO 2 - maandag 19 september om 23:29

© EO
Karin Bloemen was veertien jaar toen haar vader overleed. In 1989 verloor ze haar zus en twee van haar kinderen door een brand. Neefje Gerben overleefde en Bloemen nam hem in huis. Met Kefah Allush praat ze in deze uitzending van De Kist over de dood.

Karin Bloemen heeft in haar leven vaak met de dood te maken gehad. Toen ze veertien was overleed haar vader. Over haar jeugd en het misbruik door haar stiefvader schreef ze het boek Mijn ware verhaal, dat in 2019 verscheen.

Karin Bloemen

In 1989 kreeg de zangeres en cabaretière opnieuw te maken met de dood. Haar zus Annelies en twee van haar kinderen kwamen om het leven bij een brand. Bloemen nam daarna haar neefje Gerben, die de brand overleefde, in huis. In de afgelopen jaren verloor ze nog een zusje en haar moeder.

De Kist

In De Kist praat Bloemen met Kefah Allush over de dood. Ze vertelt onder meer dat ze bij het overlijden van haar moeder was, en hoe ze nog over het verleden hebben gesproken. Het gesprek gaat ook over Gerben, van wie ze leerde dat ze een goede moeder is.

Meer over