De kist

Kefah Allush gaat in De Kist op bezoek bij Dolf Jansen

NPO 2 - maandag 7 februari om 23:07

© EO
Cabaretier en fanatiek hardloper Dolf Jansen (58) praat in deze aflevering van De Kist met Kefah Allush over het overlijden van zijn vader in 2018 en de innige band met zijn moeder. Zelf zou hij het liefst op hoge leeftijd sterven, tijdens een marathon.

Sterven tijdens het volbrengen van een marathon. Dat lijkt de 58-jarige cabaretier en fanatiek hardloper Dolf Jansen een ideale einde, zo vertelt hij in De Kist.

Kefah Allush

Samen met Kefah Allush kijkt Jansen terug op het overlijden van zijn vader in 2018. Kort voor hij op 84-jarige leeftijd stierf, voelde de cabaretier een sterke band met hem. Anders dan hij eerder had gevoeld. De twee praatten namelijk nooit over emoties of het leven. Jansen heeft goede herinneringen aan hem, ook al voelt hij geen diep verdriet.

Dolf Jansen

Met zijn 86-jarige moeder zit hij helemaal op één lijn. Op haar overlijden zou Jansen ook anders reageren, zo vermoedt hij. Zelf is hij van plan nog lang te blijven leven. Want dat einde, dat mag er van hem pas komen als hij minstens negentig jaar is.

Meer over