De kist

Mark Tuitert openhartig over de dood in De Kist

NPO 2 - maandag 17 januari om 23:13

© EO
Mark Tuitert verloor zijn moeder toen hij de twintig net gepasseerd was. De inmiddels 41-jarige oud-schaatser vertelt in deze aflevering van De Kist aan Kefah Allush dat hij geregeld aan zijn eigen dood denkt, maar er niet bang voor is.

Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert (41) is niet bang voor de dood, vertelt hij aan presentator Kefah Allush in De Kist. Tuitert verloor zijn moeder twintig jaar geleden. Dat had invloed op de manier waarop hij naar het leven kijkt. Hij denkt geregeld na over het einde van zijn eigen leven, maar dat is allesbehalve een negatieve gedachte.

Mark Tuitert

Mark Tuitert vindt in de wetenschap dat alles eindig is juist de motivatie om zo veel mogelijk uit het leven te halen. Als aanhanger van de stoïcijnse filosofie heeft hij daarnaast geleerd het onvermijdelijke te accepteren. Zijn motto is niet voor niets ‘Accepteer je lot, maar neem verantwoordelijkheid voor je eigen gedachten.’ Op die manier hoopt de sportman het leven vreedzaam en tevreden achter zich te kunnen laten.

Meer over