De kist

René Froger trapt het nieuwe seizoen van De Kist af

NPO 2 - zondag 3 september om 23:11

© EO
“Simpelweg gelukkig zijn”, zong René Froger in zijn bekendste nummer. Kefah Allush wil in deze aflevering van De Kist van de volkszanger weten of dat de ultieme levensopdracht is. Met twee biertjes en frituur op de kist vertelt Froger over leven en dood.

"The show must go on", dit krijgt René Froger van jongs af aan van zijn ouders mee. In 2009 vertrekt hij met de Toppers naar het Eurovisiesongfestival in Moskou, terwijl zijn moeder net overleden is en zijn vader in het ziekenhuis ligt. Als hij terugkeert naar Nederland begint de tournee met de Toppers en ligt zijn vader op sterven. Samen met Kefah Allush blikt René Froger terug op deze hectische tijd.

René Froger

Ondanks dat hij nog steeds van hard werken houdt, is zijn leven nu in rustiger vaarwater gekomen. 'Simpelweg gelukkig zijn', de hit waarmee René Froger jaren geleden doorbrak, blijkt meer nu meer van toepassing dan ooit.

De Kist

Met dit persoonlijke gesprek wordt het nieuwe seizoen van De Kist afgetrapt. Kefah Allush ontvangt in de volgende afleveringen onder meer ook Albert Verlinde, Milouska Meulens, Rob Kemps, Maaike Ouboter en Tooske Ragas. 

Meer over