De kist

Olga Commandeur krijgt bezoek van De Kist

NPO 2 - maandag 10 januari om 23:07

© EO
Kefah Allush praat in deze aflevering van De Kist met oud-topsporter en tv-presentator Olga Commandeur over leven en dood. Ze vertelt hoe haar overleden moeder verscheen in een bijzondere droom die haar hielp om vrede te hebben met haar verlies.

Kefah Allush maakt een nieuwe reis dwars door Nederland om met bekende mensen te praten over leven en dood. Deze week stopt hij in De kist voor de deur van Olga Commandeur. Als olympisch atleet deed Commandeur mee aan de Spelen van 1984 in Los Angeles, en na haar sportcarrière ging ze aan de slag als presentator van ochtendgymnastiek: eerst op de radio, later op tv in Nederland in beweging.

Olga Commandeur

Commandeur ziet het leven als een leerschool waarin nare ervaringen uiteindelijk voor verrijking zorgen. Ze vertelt over de borstkankerdiagnose die ze afgelopen jaar kreeg, en over de dood van haar ouders. Aan het overlijden van haar moeder hield Commandeur een naar gevoel over, dat pas verdween toen haar moeder aan haar verscheen in een bijzondere, vredige droom.

Meer over