De kist

Nieuw seizoen De Kist van start met Frans Bauer

NPO 2 - zondag 15 januari om 23:30

© EO
Een nieuw seizoen van De Kist waarin Kefah Allush met een gast bij de kist in de Metaal Kathedraal in Utrecht zit. In deze aflevering vertelt Frans Bauer hoe het overlijden van zijn vader hem raakte. En hoe dat verbonden is met liefde.

De Kist heeft een hele nieuwe jas gekregen. Nieuw is dat het programma elke aflevering wordt opgenomen op dezelfde locatie, namelijk in de Metaal Kathedraal te Utrecht. De kist heeft een prominente plek in het hart van het gebouw. Presentator Kefah Allush en de gast zitten er rondom. Op de kist worden gedachten, woorden, spreuken over de dood en het leven geschreven.

Frans Bauer in De Kist

Frans Bauer is de eerste gast van dit seizoen. Gedachten over de dood van zijn vader Chris staan nog vers in Bauers geheugen. Zijn vader lag met kanker in het ziekenhuis. Toen hij hem ging bezoeken, kwam hij net op het tijdstip dat zijn vader gereanimeerd werd. Een angstaanjagend beeld, zegt Bauer daarover, niet wetende of hij dat ooit gaat verwerken. Zijn vader overleed aan een hartstilstand.

Meer over