De kok en de directeur

Taco Dibbits en Joris Bijdendijk sluiten reis af in Frankrijk

NPO 2 - zondag 14 augustus om 19:18

© AVROTROS
Taco Dibbits en Joris Bijdendijk sluiten deze week in De Kok en de Directeur hun reis af in Frankrijk, waar ze zich verdiepen in de gastronomie, de Franse Revolutie en de Michelingids. Het inspireert Joris tot het bereiden van een koningsmaal voor de burger.

Frankrijk is de laatste bestemming van de culinaire en kunstzinnige reis van Joris Bijdendijk en Taco Dibbits, de kok en directeur van het Rijksmuseum.

De Kok en de Directeur

Het land is een paradijs voor zowel de gastronoom als de kunstkenner. Directeur Dibbits vergaapt zich aan de schilderijen van Édouard Manet. Als chef van museumrestaurant RIJKS en van restaurant Wils bij het Olympisch Stadion heeft Bijdendijk twee Michelinsterren op zijn naam staan. In Frankrijk grijpt hij de kans voor een ontmoeting met de directeur van de Michelingids die deze felbegeerde sterren uitreikt.

Frankrijk

Samen verkennen de kok en de directeur de betekenis van Franse Revolutie voor de gewone man op het gebied van eten en kunst. Bijdendijk raakt geïnspireerd en bereidt een koningsmaal voor de burger.

Meer over