De kookklunzen - Herman vs. Alain

Herman den Blijker en Alain Caron koken met klunzen

SBS 6 - donderdag 23 december om 20:30

© Talpa
Herman den Blijker en Alain Caron moeten in De Kookklunzen: Herman vs. Alain met mensen die nog nooit hebben gekookt een kerstmenu op tafel toveren. De topchefs mogen alleen aanwijzingen geven. Richard Groenendijk presenteert de kookwedstrijd.

Het kerstdiner is voor keukenprinsen en -prinsessen het culinaire hoogtepunt van het jaar. Kookklunzen daarentegen zien de feestdagen met angst en beven tegemoet. In De Kookklunzen: Herman vs. Alain proberen Herman den Blijker en Alain Caron met een team van drie personen die nog geen ei kunnen bakken, een compleet kerstmenu op tafel te toveren. De topchefs mogen alleen aanwijzingen geven, verder moeten ze lijdzaam toekijken.

Richard Groenedijk

Lekkerbek Richard Groenendijk presenteert de kookwedstrijd. Tijdens elke kookronde neemt hij uit elk team iemand apart voor een korte kookquiz. De straf van de verliezer is dat zijn chef tien minuten niets mag zeggen. Ook dat nog… Vijf bekende Nederlanders bepalen welke keukenbrigade uiteindelijk het beste kerstdiner serveert.

Meer over